Etalagepoppen

Etalagepoppen

Tegenwoordig is het normaal dat we dagelijks uren op onze smartphone surfen om een evenement te zoeken, nieuwe kleren, een vliegticket of dat we te chatten. En posten we het zoveelste verhaal op Instagram, die we vervolgens ook weer op Facebook delen. Niets is privé. De FOMO wordt aan alle kant getriggerd. Hierdoor is geheimhouding moeilijk te waarborgen, privacy is niet van deze tijd. We leven, bewust danwel onbewust, offline en online in een etalage. We worden welhaast gedwongen onze privézaken met anderen te delen.

Etalagepoppen

    ToonFibbe

De tentoonstelling Open Skies is een ambigu spel, vol codes, projecties en illusies op het snijvlak van populaire cultuur en technologie. De deelnemende kunstenaars verbeelden in installaties, video’s, objecten, omgebouwde kasten onze openbare en privéruimtes. Zij verkennen ze, bevragen wat vrijheid is, de mogelijke betekenis ervan en wat transparantie is. Het boek de Transparante Samenleving (2012) van de Koreaans-Duitse filosoof Byung-Chul Han was een belangrijke inspiratiebron bij de totstandkoming van deze expositie.

Etalagepoppen

    Leander Schönweger

Deelnemende kunstenaars: Luiza Crosman, Helen Dowling, Toon Fibbe, Naïmé Perrette, Leander Schönweger, Emmanuel van der Auwera & Jelena Vanoverbeek.

Etalagepoppen

Jelena Vanoverbeek

advertentie(s)

Etalagepoppen

Etalagepoppen

Emmanuel van der Auwera

Etalagepoppen

Jelena Vanoverbeek

Etalagepoppen

Naimé Perette

Etalagepoppen

Luiza Crosman

Etalagepoppen

    Helen Dowling

Open Skies is tot en met met 5 januari 2020 te zien bij WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst || Van Volxemlaan 354 – 1190 Brussel || Open: dinsdag t/m zondag van 11:00 – 18:00.

Wiels.org/nl/exhibitions/1256/Open-Skies

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*