Kees Koomen – Overschilderschilderij De Aanschouw

Laag 141 van het Overschilderschilderij is van Kees Koomen. Lang lopend levend performatief megaproject van Daan den Houter hoort in de collectie Rotterdam. Zou het geadopteerd kunnen worden door Boijmans? Vooralsnog gaat het loodzware doek van schilder tot schilder om nu en dan een week tot rust te komen in de vitrine van café De Schouw. (Goede IPA van de tap.) Adoptie – zou dat kunnen in de vorm van aankoop van een certificaat, met noot dat eens de doorloop tot stilstand gekomen, het object in kist naar het museum gaat, incluis documentatie? En voor wat voor bedrag? En eens het certificaat aangekocht, hoe zit het dan met de te verzekeren waarde van het reizend object, de verantwoordelijkheden? Eerst maar de wil – dan juristen voor kleine lettertjes.

aanschouw.nl/overschilderschilderij

aanschouw.nl/overschilderschilderij

BTW – zo kan het ook. Na laag honderd is een object gewrocht en geveild. Een massief blok staal van 8,6 kilo, het gewicht van het overschilderschilderij op dat moment met op de A-zijde een foto van regisseur Daan, schilder Katinka Lampe en op de achtergrond het schilderij in De Aanschouw. Op de B-zijde credits.

advertentie(s)

Massief Staalblok met een netto gewicht van 8,67 KG
Vervaardigd door Gispen.

courtesy of Fam. Kunst

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*