Musée d’Histoire Naturelle de Lille

Wat een verheffing om eens een museum te zien waar de tijd stil lijkt te staan. Musée d’Histoire Naturelle de Lille heeft een hoog Kuifje Het gebroken oor gehalte. Een heerlijke stapeling van artefacten, opgezette dieren, oldschool diorama’s en vogeltjes, heel veel vogeltjes, vogeltjes gestapeld tot het plafond, kleurig gelabeld. Drukte van belang overigens tot mijn verbazing. Hele gezinnen komen buurten.

Wat een feest om doorheen te mogen dwalen:

Kakkerlakken hebben ze ook.

En dan een kunstwerk: (Het is geen kunstwerk, een grote glazen kaart.)

advertentie(s)

In de hoek staat een soort biljarttafel met met een 3D glazen kaartconstructie, data-porno uit de oude doos. En dan te bedenken dat er ooit acht(!) van deze tafels iets (bodemstructuur door de eeuwen heen?) aanschouwelijk moesten maakten.

Superbe!

Hier moet je dus naar toe. Het Natuurhistorisch Museum in Rijsel, Musée d’Histoire Naturelle de Lille. Ze hebben ook een echte mummie.

mhn.lille.fr

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*