Fluid Desires @ Nest

    Inge van Genuchten, foto Charlott Markus. Prachtwerk, moeilijk te fotograferen uit de losse hand. Op mijn foto’s stond van alles behalve een druppeldraad.

Er is haast geen groter contrast denkbaar met de moloch The Savage van Oscar Peters bij de buren de Electriciteitsfabriek: langs een nagenoeg onzichtbaar transparant draadje druppelt gestaag olie, een super subtiel werkje van grote intieme schoonheid van Inge van Genuchten. Gelijk ook een van de hoogtepunten wat mij betreft van Fluid Desires bij Nest.

Voor de gelegenheid was er iemand met zijn goede goed doorheen gelopen. De vloer was een glibberplas en het draadje was niet zo fraai onzichtbaar als eens in volle glorie hersteld. Ik vond het juist prachtig zo.

Veel esthetica op Fluid Desires. Gastcurator Nanda Janssen heeft een blik hedendaags open getrokken en als je mij had gezegd dat het werk van drie kunstenaars betrof had ik het ook geloofd. Grote familiaire gelijkenis – voor de goede beschouwer evenveel verschillen – maakt het wat eenvormig wellicht.

Nog tot 22 maart – afgelast wegens Corona. nestruimte.nl/exhibition/fluid-desires

Wonderschone kunstmatige aquaria Hicham Berrada

Geheel visloze auqaria welliswaar. Wat natuurlijk oogt is waarschijnlijk een bos chemiebomen.

Pastel beparelde motorkappen (geheel mijn associatie natuurlijk) van Jérôme Robbe.

Keurig afgemaakt takje Marie Maillard

Alsmede uit de kluiten gewassen presse papier met natuurprint.

Maya Rochat

Mimosa Echard

Verschoten gegoten objecten Mimosa Echard

Fluid Desires is samengesteld en vormgegeven door Paris based Nanda Janssen; dat is leuk, een selectie Franse kunstenaars for your viewing pleasure.

Nog tot 22 maart – heden gesloten wegens Corona.

nestruimte.nl/exhibition/fluid-desires

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*