Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Nogal ondergesneeuwd door alle corona, de solo van Elias Cafmeyer bij het sympathieke kunstenaarsinitiatief DAK in hartje Utrecht. Initiator Chantal Breukers (samen met Jans Muskee) stuurde nog wat beeld en uitleg.

“[…] het was een van de betere DAK-presentaties, en nét voor de corona-bui binnen.

[…]Ik stuur je gewoon wat foto’s op, met de opmerking dat alles wat je ziet door Elias is gemaakt:
natuurlijk de pilaren (gips en hout) maar ook de stoelen! het kruis en de torenspits is aan elkaar gelast ‘verkoperd’ staal (loodzwaar), en Maria is van hagelwit tuincentrumbeeld opeens zo’n 500 jaar oud en door de reformatie aangetast. Glas in lood is bij kringloop gevonden, oude keien en afvalhout van de stort gehaald.

Opeens was in de Schoutenstraat, onder de rook van de dom zelf, de storm van 1673 neergedaald, een stil beeld van verwoesting met sporen van de ontmoetingsplek voor homo’s die het gaande weg werd. Elias Cafmeyer uit Brussel maakte met deze in situ installatie een cadeau voor de stad Utrecht.”

Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Elias Cafmeyer @ DAK Utrecht

Eliascafmeyer.com

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*