Thijs Linssen- Eternal Sunshine @ Expoplu

Voor altijd, en geen moment hetzelfde. De eeuwigdurende, computer gegenereerde, zonsondergang van Thijs Linssen wordt deze dagen live vanuit het Nijmeegse Expoplu gestreamd naar een scherm bij u in de buurt.

“Ieder jaar brengt ons gezin het weekend door aan de Nederlandse kust. De strandhuisjes waarin we verblijven zijn klein en comfortabel en voorzien in weinig meer dan onze basisbehoeften, waardoor we geen keus hebben anders dan te genieten van elkaars gezelschap. Als het weer het toelaat, dineren we op het strand en kijken naar de ondergaande zon die langzaam alles oranje kleurt. Mijn dierbare herinneringen aan deze weekenden hebben geresulteerd in het werk ‘Eternal sunshine’.

In deze tijden van corona-crisis worden we herinnerd aan de luxe om in elkaars gezelschap te zijn, tijd door te brengen met familie en vrienden. Sommigen zitten met hun hele gezin opgesloten in hun huis, anderen zijn thuis zonder de warmte van mensen. Voor hen is een digitale verbinding misschien een van de weinige manieren om deze eenzaamheid te bestrijden. Ik hoop dat dit werk in deze vreemde en moeilijke tijden wat troost kan brengen en dat je met je dierbaren nog steeds naar de zonsondergang kunt kijken.”

Expoplu.nl/eternal-sunshine-van-thijs-linssen/

About Niels Post 3649 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*