Judy van Luyk

Op weg naar school fiets ik elke dag langs Places and Traces van Judy van Luyk in de Teilingerstraat. Een werk dat opgaat in de omgeving maar onmiskenbaar aanwezig is. Je oog moet er even op vallen. Zonder dat het ‘hier ben ik’ schreeuwt vormen de tekens in architecturale omgeving zelfbewuste eigen signatuur. Geposterplakte foto’s van muurkerf, haast lettertypisch, waar wind en weer vat op heeft, assimileren en contrasteren. Mooi is het verval door de jaren heen. Ik ga er steeds meer van houden.

Even om de hoek in de Zomerhofstraat is een even archetypisch werk van haar hand: gebroken glaswerk. There is a crack in everything, that’s how the light gets in. Een herhaling van de omgeving in foto’s in lichtbakken. Het is briljant. Zomaar in een achterafstraatje een achteraf werk dat opnieuw eigenlijk voornamelijk de eigen omgeving benadrukt. Maar dan in highgloss, de luukse editie, veel minder terloops dan de posterplak om de hoek. Dit is wel even echt werk – lichtbak, fotografie, kost best duur, maar dan heb je ook wat. De eerste keer dat ik hier langsfietste dacht ik hè, wat is dit, het lijkt wel kunst. En dat is het dan ook. Judy van Luyk, onthoudt die naam.

judyvanluyk.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*