Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Vorig jaar verbleef Hester Oerlemans voor een werkperiode van 3 maanden in Xiamen (China) toen de boel op slot ging en ze vast kwam te zitten. Uiteindelijk bleef ze er 6 maanden, maakte ze van de nood een deugd en werkte vol gas door. Bij De Groen een ruime selectie gestolde lucht, Blobs, heerlijk glimmend in de epoxy. Verder nog een scherpe reeks tekeningen en in de kelder een geprojecteerde reeks foto’s (in samenwerking met Marike Schuurman).

Hoe het allemaal precies gaat de komende maanden met openingstijden en dergelijke is nog onduidelijk maar voor nu zijn er zeer beperkte plaatsen beschikbaar waarbij steeds 2 personen door het pand mogen dwalen. Hoe goed is dat, hele De Groen voor jezelf! Heel fijn ook om weer eens een tentoonstelling in het echt te zien in plaats van eindeloos scrollen door je Instagram feed, nu nog nog hopen dat er een plekje vrij is.

Collectiedegroen.nl

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

De ontvangst is zoals altijd weer allerhartelijkst. Marjolein de Groen vertelt het een en ander, wijst je de weg en laat je daarna vrij om te gaan en staan. Jeroen schreef al over de nieuwe collectiepresentatie, Setup 05, ook een aanrader.

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Mooi detail waarin je ziet hoe elke Blob ooit begon.

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Geweldige video in de kelder, Oerlemans en Schuurman fotografeerden de corona voorlichtingsbanners die overal in Xiamen op straat hangen. De software in hun telefoon vertaalt de teksten automagisch naar het Engels. Een vertaling die niet altijd even soepel loopt maar wel leidt tot wonderlijke poëzie. Alsof ik door mijn spamfilter wandel. Vooral de foto’s waarop ook Chinese karakters elders in het straatbeeld worden vertaald zijn er goed.

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

Hester Oerlemans @ Collectie De Groen

De komende tijd nog te zien, voor de meest actuele bezoekinfo check je de website:

Collectiedegroen.nl

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*