Stedelijk Museum Schiedam & Monopole

Stedelijk Museum Schiedam & Monopole

Goed nieuws uit Schiedam, daar verbouwt het museum niet alleen maar gaat het ook nog eens uitbreiden naar de overkant van de straat.

“[…] Stadsherstel Maassteden B.V. koopt de Monopole, de voormalige bioscoop tegenover het museum, van de gemeente Schiedam. Na de renovatie verhuurt de nieuwe eigenaar het pand aan het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum wil de ruimte gebruiken voor de presentatie van grote kunstinstallaties en bijeenkomsten voor en met de stad. ‘Ik vind het heel bijzonder en typisch Schiedams om juist in tijden waarin we het moeilijk hebben de handen ineen te slaan en te investeren in de toekomst’, zegt museumdirecteur Anne de Haij. De aankoop is mogelijk dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen en De Groot Fonds en met medewerking van de gemeente Schiedam. Wanneer de Monopole opent, is nog niet bekend. […]”

Stedelijkmuseumschiedam.nl/de-monopole-en-wij/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*