Slaapmunterij, de NFT vervalst

Ook wel weer grappig, de hele NFT hype op de schopstoel middels sleepminting. Vervalsen voor gevorden.

“[..] Personne may have found a way to dynamite this argument for much of the art NFT market. Sleepminting enables him to mint NFTs for, and to, the crypto wallets of other artists, then transfer ownership back to himself without their consent or knowing participation. Nevertheless, each of these transactions appears as legitimate on the blockchain record as if the unwitting artist had initiated them on their own, opening up the prospect of sophisticated fraud on a mass scale. […]

To prove his point, on April 4, Personne sleepminted a supposed “second edition” of Beeple’s record-smashing Everydays: The First 5,000 Days, […]

the sleepminted Beeple really is minted in Beeple’s wallet, it really is transferred elsewhere afterward [..]”

News.artnet.com/opinion/sleepminting-nftheft-monsieur-personne-1960744

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*