Open de musea

    Een rij van 600 meter slingert langs boekhandel Donner naar de Primark

De IKEA, de bioscoop, het bordeel, de dierentuin, het terras, sportschool en zwembad, zelfs de bibliotheek mag weer open.

Het niet openen van musea en presentatie-instelling is waarschijnlijk niet eens ingegeven door blinde kunsthaat maar gevolg van desinteresse door de regering. Misschien een slechte lobby van de sector. Die te braaf niet al eerder dreigt met burgerlijke ongehoorzaamheid.

    Garage Rotterdam (moet ik nog verslaan) heeft een horeca-vergunning en kan pseudo-open door als stoplap de regels te omzeilen door afhaalkoffie te presenteren.

Eigenlijk vind ik al het hele jaar open tenzij…. Er is geen enkele reden waarom de deuren van presentatieinstelling en museum niet gewoon (wijd) open kunnen. De maatregel is buitenproportioneel en met de maand meer idioot.

Wie zit er te suffen en waarom?

    38CC is al meer dan een maand volledig ingericht met de groepstentoonstelling Scenery maar dicht. Online viewing room (met het werk van Anouk Griffioen) achter de schermen is een lapmiddel. De tent moet gewoon open.

    Check die auteur

Frank van der Salm – louter lovende recensies (Guardian, Volkskrant, FD) van het boek heeft een grote expo NOWHERE – Imagining The Global City in het Fotomuseum. Staat – meen ik – in de steigers. Ook in afwachting van een fiat.

De telegraaf kopt: Viroloog pleit voor meer versoepelingen: ‘Open ook de musea’.

Ik heb hier eerder verwezen naar een mukkig petitietje: Open de musea en de presentatie-instellingen En ondertekend, daar niet van. Maar gezond verstand mag prevaleren, het hoort toch niet nodig te zijn, zo’n petitie?

Het zal mij benieuwen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de musea niet met diergaarde en bordeel toch ook de Primark achterna mogen.

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*