Lieven Pyfferoen

Zomaar een ontdekking via instagram. Nu weet ik dat je werk in het echt moet zien, maar dit oogt allemaal zo veelbelovend spannend. Voor zover ik kan nagaan kleine bescheiden formaten met een hoog zerocontent gehalte. Een ‘gespannen’ verhouding tussen het medium (het schilderen, de verf) en een bepaald idee. Met andere woorden je voelt dat er iets aan de hand is. Ja maar wat? Wie het weet mag het zeggen. Ik wil het zien.

Veel informatie geeft de eigenaar van het insta-account niet, (“I like Instagram and Instagram likes me.”), google biedt nauwelijks uitkomst. Bestaat die gast wel buiten instagram? Is het een kunstenaar met een alias aan het werk? Is het Ante Timmermans met kleine verf op de loop? Ben ik het zelf met kwast en penseel? Met zo bescheiden online geschiedenis en toch zo’n pregnante naam bekant niks vinden op internet gaan alarmbellen rinkelen.

Hoe dan ook, interessant werk. Wordt vervolgd.

instagram.com/lievenpyff

Bijgaand een sfeeropname met onder de werken de bijschriften van @lyvenpyff zelf:

25 seconden collage (tussen de soep en de quinoa)

(Over zerocontent gesproken…)

The winner takes nothing.

First try second fail

(Iemand Marielle Buitendijk nog gezien laatstelijk?)

instant stuff

Veni, vidi, Virginie

En dan die tags steevast: “#contemporaryart #art #zeitgenössischekunst #exhibition #ausstellung #contemporarypainting #painting #museum #musée #kunst #kunstwerk #kunsthalle #kunsthal #artcollector #artcontemporain #peinture #stedelijkmuseum #emergingartist”

Kortom!

instagram.com/lievenpyff

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*