Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Sinds 2018 schildert Geertje op gerecycled acrylglas. Ze bouwt een schilderij op vanuit een constructie van twee platen over elkaar waarbij de voorste transparant is en gedeeltelijk beschilderd. De achterste plaat varieert van spiegelend, mat of glimmend acrylglas. Er is bewust gekozen voor 1,5 cm afstand tussen de platen zodat de voorste plaat schaduw veroorzaakt op de achterliggende.

Met de ondersteuning die ze in 2020 kreeg van de Van Vlissingen Art Foundation maakte ze een reis door Japan om zich ter plekke met name te verdiepen in origami en architectuur. Ook edelstenen vormen een belangrijke inspiratiebron. De wandsculpturen op de foto’s zijn van acryl gemaakt en glimmen als juwelen zodra er licht op schijnt. Van dichtbij is de schaduwwerking tussen de afzonderlijke schilderlagen, die voor een dieptewerking zorgen, goed zichtbaar. Opvallend aan de wandsculpturen is dat de verschillende kleurvlakken vouwlijnen representeren.

Geertje maakt deel uit van atelierpand en tentoonstellingsplek Horizonverticaal samen met Erik de Bree, Stefan Kasper, Vincent Uilenbroek en Miranda Stet. Gehuisvest in rijksmonument Het Magdalenaklooster in Haarlem.

Geertjevandekamp.com

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Atelier Geertje van de Kamp

Geertjevandekamp.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*