Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Nog een plek die tijdens de pandemie opende, goed geventileerd is en stug door programmeert is De Spelonk in Den Haag. De vierde show inmiddels en hoewel het niet de insteek is wederom een site-specific werk. Doordat de ruimte een soort van kijkdoos is kunnen de meeste kunstenaars het blijkbaar niet laten om er een geheel nieuw werk op maat voor te maken (De Aanschouw in Rotterdam is er ook een geweldig voorbeeld van).

De installatie van Mark van Overeem laat zich het best ‘s avonds na zonsondergang zien. Wanneer je aan komt lopen denk je een (dia)projectie te zien maar het blijkt een diorama te zijn. Lekker vet van perspectief zijn het twee landschappen; de Westelijke Jordaanoever en de Jungle van Calais. Twee muren gebouwd om mensen binnen danwel buiten te houden.

T/m 1 maart a.s.

Despelonk.nl/nutezien.html


Mark van Overeem @ De Spelonk

Het aan en weer uit gaan van de verlichting werkt supergoed. Het trekt de installatie de straat op, je gaat er snel en geconcentreerd van kijken. Beetje alsof je vanuit een rijdende metro een donkere tunnel in kijkt.

Remy Jungerman @ Stedelijk Museum

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Uw correspondemt mocht even binnen kijken en zoals wel vaker is een installatie achter de schermen minstens zo boeiend. Check ook die pracht Jongeleen, hangt er om ontdekt te worden.

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

Heerlijk piepknor / houtje touwtje, voor de fijnproever.

Mark van Overeem @ De Spelonk

Mark van Overeem @ De Spelonk

En het ingebouwde luikje voor de huiskatten is ook wonderschoon.

Mark van Overeem @ De Spelonk

T/m 1 maart a.s.

Despelonk.nl/nutezien.html

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*