This Art Fair

Wat een feest om toch nog even te bezoeken / een aanrader: ontwapenend gewoon, heerlijk, heel veel kunstenaars in een hal, allemaal met hun eigen ding. This Art Fair is een beurs die zich ten volle onderscheidt van alle reguliere beurzen vol winkeltjes vol waren. Er zijn alleen solo´s, aangevraagd door, ingevuld door de makers zelf en met de maker erbij. Dit jaar zonder architectonische extra laag, gewoon een hal vol ruimtes waar van alles gebeurt. Goede sfeer, luim, er is van alles te zien en te ontdekken.

Te leuk om te missen – zondag 10 juli laatste dag.

(Om een vraag te beantwoorden die elke bezoeker zich gaat stellen: haast om de stand staat ‘supported by LAM Museum’. Bij de derde ‘supported by LAM Museum’ vroeg ik me af WTF en toen moesten er nog dertig komen. LAM Museum als mega-Mondriaan, heeft LAM alle kunstenaars opgekocht? Het zit zo: net binnen vier jaar afgestudeerd betaalt LAM een deel van de standhuur, korting op de factuur. LAM is een van de hoofdsponsoren. De royale brutale vermelding – normaal staat er dan het koppel galerie/kunstenaar – had net wat bescheidener of anders gekund.)

Het feest begon voor mij al bij de ingang: kijk die rijen! Martijn Engelbregt met Circus Andersom – een ontregelings organisatie yeah right. Ik werd feestelijk ontvangen.

Durend stilstaan, waarbij automatisch foto’s worden gemaakt en afgedrukt. Sam Scheuermann Ik houd ervan als een werk tijdens de beurs vorm krijgt. Hier met een buitengemeen fijn performatief spannend element. De tijd staat stil.

Op de laatste foto zie je op de achtergrond een ander performatief stel langskomen; blends perfectly in.

Gewoon een gezellige sculptuur Jing He

David de Haan met een mooi project (en minder mooie foto’s van mijn hand; heel lastig licht om te fotograferen in de zijgang): alle bankjes op 500 meter afstand van zijn huis (en het uitzicht vanaf deze bankjes.) Ik ben er wel jaloers op. Mooi project.

Bas Kosters

Micha Prinsen

Erg gelikt werk Dakota Havard; schilderijen als pose haast.

Laura A Dima

Sculptuurpret Peer Vink

Quinn Zeljak

Opvallend veel breiwerk/tapisserie/haken & wat dies meer zij deze This Art Fair.

Ronald Boom schildert snaaks comestibelen. (AH zien we verderop nog pregnanter langskomen)

Casper Braat

Sally Samaan Hé die kop! Dat is de mijne, vrijuit geprojecteerd!

Judy van Luyk daar kwam ik voor. Mooie set nieuw werk. Naast boorgaten ook schietgaten.

Ander hoogtepunt het intrigerende werk van Ahn Sung Hwan. Wat moeten we hier nu weder mede? Theatraal, straffe branding, beeldend.

Keeley Haftner

Jelle Slof Niet op foto drie werkjes op de zijmuur: minder spectaculair in de bonus maar veelbelovend lekker, licht, sprankelend en eigenzinnig.

Angel-Rose Oedit-Doebé

Peim van der Sloot met de verkoopsticker; ik maakte er verschillende werken mee in 2001, Marc Bijl buiten mijn weten in 2000 (0f zo) – ja elke tien jaar moet en mag je zoiets meemaken. Natuurlijk ook in de smaak NFT.

Domenique Himmelsbach de Vries sluit zijn negen jaren wildplakken paper monuments for the paperless af met het aanbieden van het geheel (en sommigen los)

Marieke Koppens

Anna Frijstein

Cindy Moorman

Precies en gedetailleerde setting Ellis Scheer

Julia Kiryanova is er maar bij gaan liggen op eigen tapijt zo tegen het einde van de beurs.

Veel origineel en kopie bij Ellen Yiu De aantekeningen in gekochte tweedehandsboeken worden gerepliceerd in een spookschrift. Gelijke dikte, gelijke papiersoort, zonder het drukwerk maar met de sporen.

Je moet zelf de slingers even ophangen…

…danwel de leverworst meenemen. Werk van Rosalien Derkinderen.

Maar wat een feest, zo kan het ook. Bovenstaand is slechts een greep uit veel meer. Iets voor in Rotterdam volgend jaar?

This Art Fair is te bezoeken tot 10 juli.

thisartfair.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Nou @Maarten dat weet ik niet helemaal we hebben al Art Rotterdam; maar dat is onvergelijkbaar. Lang geleden met Art Rdam op de kop van Zuid had je nog een hele ris sidebeurzen; nu komt niemand van het Van Nelle terrein af. Zou mooi één tweetje zijn in de Rdam Artweek. Lokatie lokatie lokatie… Weetjewat ik begin alvast gewoon in mijn atelier [emoticon]

 2. als het in de zomer valt doen wij ook mee…moet ik wel die pilletjes van JB om de ästhetische Urteilskraft te verdoven…thema is anything goes…geen cv-kunstenaars uit de hoofdstad…alleen Wim T mag de opening do en…wilt u meer of nog meer kunst?

 3. Excellent link onder je GS heer Sissing: “bespaar 15% op de stuksprijs
  als je er 3 koopt”
  Het buro voor slechte woordgrappen draaide overuren. Waarbij ik me afvraag hoe komt dat nu bij BOL en hoe krijg ik mijn werk daar?!
  Het aangename het schone en het verhevene – Albert Heijnstein draait er pillekes van.

 4. voetnoten bij Duchamp…Bol=AH dus misschien mag je in het kunstschap van de fysieke winkel hiero…plek zat nu de moslims van Salima zijn uitgekocht…de markt voor negative Ästhetik biedt nog volop kansen Bosc…Albert Heijnstein hates his job

 5. > plek zat nu de moslims van Salima zijn uitgekocht

  Serieus? Ik begreep er weinig van waarom Salima dicht ging (net als Mediterane dat wél als een tierelier liep altijd druk altijd vers even verderop) Maar Albert Heijnstein boodgewoon lalala een zak geld gok jij? Het is allemaal huur lijkt me niet dat Salima de winkel in bezit had.

 6. is gentrificatie buurman…cbk thema van het jaar (je moet ergens achteraan sjokken)…als er een sushi daily kiosk komp gooit ik de galerie open…vierhavenstraat is er al klaar voor…de makers houden van vis…hier in het blok lopen ze over naar lidl trouwens…iets met groentenafdeling…idées reçues van de creatieve klasse…maar we raken off-topic

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*