Meet the makers: bezoekers van de Pauluskerk, Marcha van den Hurk @ Het Wilde Weten

Wees welkom met koffie en thee en/of en teken mee; woensdag en donderdag 11:00-1500 Het Wilde Weten.

Nog twee dagen in mijn atelier op Het Wilde Weten: bezoekers van de Pauluskerk tekenen, schrijven en schilderen met Marcha van den Hurk verder aan een grote serie grootse portretten. Dialoogtekeningen van de bezoekers van de Pauluskerk, de bezoekers portretteren zichzelf en elkaar in wat een serie van dertien Landgenoten/stadsgenoten moet worden. Gewoonlijk schuift om een uur of tien als eerste Freerk aan tafel. Gaandeweg de dag druppelen bezoekers binnen.

    Portret Broeder Anonymous in de maak

De ontspannen concentratie is opmerkelijk. Er wordt gesproken, gekeuveld, overlegd. Geen onbesuisd gekras maar overwogen detaillering. Nu in elke tekening steeds één bezoeker centraal staat onstpinnen zich hele inhoudelijke discussies over die persoon en hoe die het beste gevat kan worden.

    Schipper naast god

Een dialoogtekening kan eigenlijk niet mislukken. Fascinerend dat elk voltooide beeld grote eigenheid heeft. Waar ik soms graag meer vrijheid zie, absurdisme, grote of ongepaste gebaren, komt geregeld de keurige kleurige platitude om de hoek kijken – hartje, zonnetje, vogeltje – maar dat directe verhalende is ook aangenaam naturel. Overwin het kwade – door God. Cartoonesk, verhalend, in beeld en in tekst.

advertentie(s)

Ik vind het knap. Samenwerken is voor mij een nachtmerrie. Laat alleen al het naast en door elkaar verven en penselen. Onthaasten – dat woord viel. Lekker relaxt. En dat is het.

Nog woensdag 9 en donderdag 10 november.
hetwildeweten.nl/marcha-van-den-hurk-dialoogtekenen

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*