Herman Lamers: Het HAL Archief

Herman Lamers’ Hilton Art Lab (mooie serie) krijgt een duurzaam vervolg in de benedenruimte van het archief tegenover Het Wilde Weten. Zondag opende de eerste van een serie met een optreden van Performance van Angelika Geronymaki met muzikale ondersteuning van Malgorzata Kozlowska.

Onvermoeibaar die Herman Lamers; voortdurend in de weer met het organiseren van groepsexposities naast eigen praktijk. Ik heb daar bewondering voor. Tussen Hilton Art Lab en HAL Archief organiseerde hij ook nog twee tentoonstellingen in de ruimte van Frank Taal. Het gaat dan niet eens zozeer om de eigenlijke kwaliteit van de afzonderlijke tentoonstellingen, die wisselt, maar over het energieke uitstorten van wisselverbanden. Plekken waar iets kan ontstaan. Low key, direct en – alweer voorbij voor je het weet.

Niet deze serie. HAL Archief begint met een estafettetentoonstelling. Wekelijks één kunstenaar eruit, één kunstenaar erin.

In 2004 was dit mijn atelier, tijdens de verbouwing van Het Wilde Weten genoten we tijdelijk onderdak daar. De harde schijven van toen laten zich niet openen, de liederlijke foto’s houdt u nog tegoed. Bovenstaand werk stilleven met bier is er gemaakt. Maar dat zegt niet zoveel van de ruimte destijds.

De akoestiek is lastig, de tegeltjes zijn lelijk en het plafond is laag. Perfect dus voor de meer inventieve kunstenaar, niet bang voor ruis. Non white cube.

Elke vrijdag wisseling van de wacht. Aanstaande vrijdag wordt het werk van Maud van den Beuken vervangen door werk van Mels van Zutphen.

Petra Laaper

Pim Palsgraaf

Werner van der Zwan en Luuk Deens

Sander Buijk

Vooralsnog heb ik geen website gevonden. Nadere informatie bij ‘Herman Lamers, de nieuwsbrief en Art Index Rotterdam’ staat op de poster.

Vooralsnog: elke vrijdag 17:00 – 20:00 wisseling van de wacht.

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*