Screen, Screen on my Phone, Who’s the Fairest of Them All? @ Garage rotterdam

Bizar – nog twee dagen slechts en ik heb geheel verzuimd over de uiterst opmerkelijke tentoonstelling Screen, Screen on my Phone, Who’s the Fairest of Them All? te berichten, terwijl ik er drie keer ben geweest. Een buitengemeen bijzondere tentoonstelling, zeker, on des garages bovendien, maar waar ik niet goed raad mee weet. Nou schrijf dat dan. Wat moet je ermede? Dat is wel vaker met tentoonstellingen. Geen mening heb ik een broertje aan dood maar soms is het niet anders.

    Rachel Maclean – ‘upside mimi ᴉɯᴉɯ uʍop’ domineert de tentoonstelling.

Centraal staat een de ruimte beheersende videopresentatie die op youtube niet zou misstaan, centerpiece van Rachel Maclean. Zeker niet slecht, maar vooral groots uitgepakt in een decor met kaarsen en in een fijn afgeronde monitor als ‘spiegel’. Er is meer verglijdend gemorf en beeldplasticiteit en een genderbender filmpje mag niet ontbreken.

Het is vooral een uitmuntend onderscheidend geheel; zulks zie je nooit in traditionele whitecube. Tien punten. Maar misschien ook niet helemaal voor niets dat je zulks nooit ziet in traditionele whitecube: het heeft tegelijkertijd een hoog pretpark gehalte. Kunst ingezet als decorstukken in poging tot beleving die wel en niet slaagt.

Kortom: een must see – u heeft nog maar twee(!) dagen zondag laatste dag.

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/screen-screen-on-my-phone-whos-the-fairest-of-them-all!quest!-2023-02-04/

Lena Kuzmich

Lena Kuzmich

Knettervette koppen in moderne koeleuren Mamali Shafahi hebben een zeker Efteling/Disneyland Parijs gehalte. Sprookje 1001 nacht in brons(?) gevat.

Alli Coates & Signe Pierce – American Reflexxx (2015) (ook te zien online).

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/screen-screen-on-my-phone-whos-the-fairest-of-them-all!quest!-2023-02-04/

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*