Neck of the Woods III Rotterdam

Bizar dat ik er nog niet geweest was – Neck of the Woods blijkt een enorme ruimte in monumentaal lelijk verzamelkantoorgebouw aan de Heer Bokelweg – nabij de Hofbogen, op flinke steenworp van het station. Heden de groepstentoonstelling War for Breakfast / Peace for dinner met een paar opmerkelijke kunstenaars en werken.

Wat is de Jeroen Jongeleen een goede kunstenaar. War for Breakfast opent (soort van) met een fantastische installatie renwerken van zijn hand. Wie de tentoonstelling bij Upstream miste danwel Artissima deze november – hier staat de brilliante houtje touwtje presentatie van een samenhangende set video’s die op zich een fantastische installatie vormt. Schrander en effectief is in alle eenvoud hightech gehangen, een carousel, een ris beeldschermen op staken geprikt. Zo dat je steeds maar één video ziet of kunt zien, maar tegelijk zo dat je temporeel in samenhang wordt getrokken en er een groter verhaal ontstaat.

De gevonden presentatievorm is uitmuntend, de video’s zijn als altijd leuk, aardig, indrukwekkend en ook meer dan dat. Begonnen met uitgegroeid olifantenpaadje, running in cirkels, monotoon coronarennen in eigen stiel, via running on artworks nu een straffe verzameling cirkels getrokken over de slagvelden. Volbloed performatieve landart gevat in pseudo-meditatieve video’s vol in zweet gebakken.

Eigenlijk moet je het geluk hebben achtergrond en detaillering mee te krijgen van de rappe prater hemzelf. Alwaar sowieso veel te zien is, is het interessant om te weten wat waar wanneer.

Zeg maar Waterloo.

Flanders Fields ergens. Kalkgrond van de ooitmalige loopgraven geeft witte waas.

Een of andere vesting.

Overduidelijk kapot geschoten muk.

Is het een goed idee om een bescheiden excursie te organiseren? Soort van walking Zoete Inval, klein gezelschap, de meester vertelt, pintje pakken voor/na? Niet allemaal tegelijk. Lijkt mij erg leuk.

Er is veel meer te zien op War for Breakfast / Peace for dinner; de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het laat was en dat na des Herman Lamers eindfeest. Donkerte sloeg toe.

Een impressie in vier kieks:

Fantastisch potloodtekenwerk van Jo de Smedt

Marcel Niehoff (gokje)

Overzicht met centraal landjepikbak van Johannes Steendam, kunstenaar/curator dezes en bestierder van Neck of the Woods.

Jaartje NRC gebonden van Rob van de Hoeven; maar dat leest lekker weg!

Geen idee.

Must see War for Breakfast / Peace for dinner nog tot […]
Geen website, wel insta/FB: instagram.com/p/Cp99bc8o6un/

About Jeroen Bosch 4744 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Fijn dat er over deze prima expositieplek wordt geschreven, ik ontdekte het vorig jaar (of het jaar daarvoor) tijdens de art R’dam week)
    Jammer dat gesproken wordt over een ‘monumentaal lelijk’ gebouw. Volgens mij is het monumentaal of lelijk. Dit gebouw is van een duidelijk – welliswaar tjdgebonden – monumentale architectuur waar iemand wellicht wel of niet van houdt, maar het is wel een architectornisch goed gebouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*