Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Vrolijk vervolg op de streepjes schilderijen die Daan den Houter alweer vijf jaar geleden maakte in hout.
Getekende streepjes, wormpjes, stapelingen, mikado’s worden worden uitgefreesd en lijntje voor lijntje vol gegoten met gekleurde epoxy. Eenmaal uitgehard wordt het schilderij afgevlakt tot plat platter platst. Volkomen vanzelfsprekend zien ze eruit maar ze zijn het alles behalve. Als een Raketje (het ijsje) voor de ogen.

T/m 3 juni a.s.

Franktaal.nl/nl/our-art/exhibitions-2/daan-den-houter

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

In het stock rek laten de laatste twee beschikbare schilderijen uit de eerste serie, de rest verkocht, een mooie ontwikkeling zien van a naar beter.

Er boven hangen nog ander schilderijen van Den Houter. U ziet nog een hoekje van een schilderij waarover Jeroen zondag schreef: “De leukste anecdote die ik hoorde dit weekend ging over […] dat heet pas van je stoel vallen a) van verbazing en b) dat is pas echt een metavet kunstwerk.[…]”. En laat ik nou nèt van dat schilderij geen goede foto hebben. Binnenkort kom ik er op terug.

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

Daan den Houter @ Frank Taal

T/m 3 juni a.s.

Franktaal.nl/nl/our-art/exhibitions-2/daan-den-houter

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

 1. ☆☆☆☆(1) Emma P.
  Uitgelezen kans om je huis nog persoonlijker te maken met kunlstwerken die jouw stijl uitdrukken. Vraagt wel om een interieur waar ook in het meubilair uitgesproken (design)keuzes zijn gemaakt. Niet voor bange mensen!
  + ruime keuze in formaat
  + vakkundige afwerking (handgemaakt!)
  + betaalbaar
  – meegeleverde ophangsysteem maakt installatie ingewikkeld

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*