Anouk Griffioen – Life Between Buildings

Speciaal moment tijdens de opening van het nieuwe gebouw van Rotterdam Business School (RBS) aan de Kralingse Zoom was de onthulling van het voor die plek gemaakte Life Between Buildings van Anouk Griffioen. Een reusachtige houtskooltekening op 12 panelen van 1,5 bij 2 meter halen een stuk fictieve buitennatuur geïnspireerd op het buiten tussen Excelsior Stadion en de Kralingse Zoom naar binnen.

Tot op moment van onthulling had ik het werk alleen in delen gezien op atelier en samengebald op de vloer in De Zoete Inval. Zwaar onder de indruk, van de stoel vallen: werkelijk perfect, alsof het er voor gemaakt is – is het ook – het blends perfectly in alsof het er altijd al heeft gehangen, moet hangen, zal hangen. Supervet, heel fijn. Groots zonder te imposant te zijn of schreeuwerig. Geen spierballennatuur hoewel geenszins bescheiden: in de grote hal omarmt het werk je, voegt het zich naar en in de ruime hal.

Verdoekt opgehangen zoals het hoort voor een onthulling.

Voorzichtige controle of een oververlaat in het weekend de panelen heeft geswitcht, er door een activist iets is ingekleurd, of er een banaan met duct tape is opgeplakt.

advertentie(s)

De officiële opening van het gebouw in randprogramma gepresenteerd en aaneen gepraat door Jörgen Raymann in het auditorium. Onthulling van het werk ingebed in dans en slim gefilmd.

Incluis vertoning van de indringende rolprent Anouk Griffioen Leven, Werken & Overwegingen. Allemaal in 2 minuten.

Ik was zwaar onder de indruk eens de zal uit en voor het eerst oog in oog met het werk in situ. Chapeau Anouk!

Werk in publieke ruimte, dat is heel fijn, dat wordt gezien en beleefd. Dat wil je als kunstenaar.

Photoshop heeft de versie zonder palen.

Anouk Griffioen – Life Between Buildings 2023 Houtskool op linnen op aluframe, 12 panelen elk 150–200 cm
Hogeschool Rotterdam Kralingse Zoom

Meer:
shop.trendbeheer.com

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*