Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Onlangs had ik de mogelijkheid om als topcurator een tentoonstelling samen te stellen bij de Ruby Soho Gallery in Den Bosch. Onder het mom van ‘eigen werk eerst’ is mijn werk daar te zien. Gecombineerd met het werk van Florentijn Hofman en Rop van Mierlo.

(een bericht van Simon Schrikker, foto’s: Thomas van Oorschot & Ralph Roelse)

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

‘Animal Kingdom’ is een pleidooi voor het dier en een ode aan het dierenrijk. Speels, verhalend, glamoureus, agressief, lief of uitdagend, maar altijd consequent in de eigen ontwikkelde techniek uitgevoerd.

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Met zijn werken in de openbare ruimte is Florentijn Hofman geen onbekende op Trendbeheer. Voor diegene die een introductie nodig hebben: De badeend, de panda selfie, de Bospoldervos en zijn meest recente: de pissende ijsbeer in Amersfoort. Allen zijn groots van gebaar en genieten wereldwijde belangstelling. Voor deze tentoonstelling heeft hij zijn kast uitgeruimd en de dummies/schaalmodellen van uitgevoerde projecten tentoongesteld.

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Rop van Mierlo, winnaar van de Dutch Design Award in 2011 moet voor de geoefende kunstliefhebber ook geen vreemde zijn. Zijn aquarellen op papier met als onderwerp de vos, panda, tijgers en vlinders zijn vlot en direct geschilderd. Via zijn site Wild Animals verkoopt hij kleding, koffiemokken en theedoeken. In de tentoonstelling is onder andere een nieuwe serie Unicorns op papier te zien die hij speciaal voor de gelegenheid produceerde.

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Ruby Soho Gallery is sinds januari 2022 de galerie en projectruimte van Casper Herselman. Vanuit de voormalige portierswoning van de iconische Willem II Fabriek runt hij zowel de galerie als zijn ontwerpburo Attak. En samen met kunstenaar Paul Segers ook nog eens de roemruchte uitgeverij UDC Publishing.

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

De opening werd goed bezocht. Vanuit het hele land -010/020/030/040- kwam het allemaal aanwaaien op een stormachtige novemberavond. En dat alles onder het genot van een huis gebrouwen biertje van Florentijn Hofman himself. Geslaagde avond!

Animal Kingdom @ Ruby Soho

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

    Great White, acryl op linnen, 7×7 cm, 2023.

Speciaal voor de feestdagen zijn er goodies verkrijgbaar, de mini haaien (5×5 of 7×7 cm) gaan voor een sympathiek prijsje weg en ook zijn er zeefdrukken verkrijgbaar van zowel Rop als Florentijn. Als kers op de taart heeft de galerij een heuse ‘Animal Kingdom’-sjaal laten maken in gelimiteerde oplage. Op=op!

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Zeefdrukken, kerst goodies florentijn, rop en anderen.

Animal Kingdom @ Ruby Soho, Den Bosch

Expositie loopt nog t/m zaterdag 30 december 2023

Ruby Soho Gallery
Boschveldweg 469, Den Bosch

Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 en op afspraak. (26 december gesloten) Gaat dat zien!

About [Redactie] 9040 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. Ik houd zelf van een soort popart kunst en dan liefst met dieren. Dus toen ik deze expositie tegenkwam was ik helemaal blij en nu ik je super leuke review heb gelezen weet ik waar ik deze kerstvakantie naar toe ga. Thanks!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*