Occult Economics @ Huidenclub Rotterdam

Op de valreep meegekregen, met dank aan natafelen bij Garage Rotterdam, waar ik curator Yannik Güldner mocht ontmoeten, die me uitnodigde voor een ontbijtsessie met rondleiding door de tentoonstelling Occult Economics bij de Huidenclub de volgende ochtend. De beste tentoonstelling die ik dit jaar zag (sic!) Maar echt: bij binnenkomst al direct zag ik een fijne collectie werk uitdagend en uitnodigend gehangen en geplaatst. Nou eens een keer helemaal mijn soort tentoonstelling. Spannend werk, divers maar thematisch aanschurkend tegen elkaar. Over waarde, origineel en kopie. Zeg maar een relevante tentoonstelling over kunst. Dus.

Ontvangst met een waanzinnig mooie petnat bederft de pret ook zeker niet. Geen idee waar ze die vandaan hebben gewinkeld want online kom ik alleen ver.

Alleen vandaag (zondag 14 januari) nog te zien dus spoed u, haasje repje naar De Huidenclub voor het te laat is.
Impressie in 8 beelden (zonder al teveel los te laten of te zeggen over de afzonderlijke werken.)
Excellent. Alle hulde Yannik Güldner.

Rybn org, ADM XI, (klaarblijkelijk succesvolle) trading algoritmes ontwikkeld door kunstenaars en andere non valeurs (non professionals) gebaseerd op bacteriegroei, de luim van Hades, bovennatuurlijke fenomenen(?!). Geen touw aan vast te knopen maar dat is misschien ook wel de bedoeling. Intrigrerend.
admxi.rybn.org/algos_infos

Vergrote JPG ruis van een pica van een afgefikt schilderij van Ad Reinhardts in een installatie; een van de werken is bij Dura Vermeer op kantoor gehangen voor de duur van de tentoonstelling.

Timo Demollin, Insurable Interest

Þórður Hans zingende stropdassen verluchtigen de show.

Het kan altijd leuker: smokkelwaar in gerepliceerde Donald Judds. Kunst wordt niet kapot gescreend of uit elkaar gemold bij de douane. (Kort door de bocht.)

Diego Tonus. Ik zeg u: verdiep u. Leuk om te zien maar heerlijk om te lezen. Tof topwerk.

In het midden dagkoerzen blazen bergjes. Haseeb Achmed.

En dan apart een video die ik helemaal uitzat! Kom daar maar eens om.

Tom K Kemp, Napoleon Complex.

En bij de entree – Narges Mohammedi, concrete exchange. Niet die van de prijs voor de vrede maar voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Er zit het een en ander aan vast aan dit werk (koper/verzamelaar verplicht zich tot waarde van dit werk te investeren in buurt/wijk waar een schaduwversie van dit werk wordt/is geplaatst) maar ik ben te lui om dat zorgvuldig op te typen.

Nogmaals: dank Yannik Güldner (midden). Nog één dag, zondag 14 januari.

huiden.club/en/exhibitions/occult-economics

About Jeroen Bosch 4746 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. beste tentoonstelling van het jaar … ik ben benieuwd of je er 50 weken later nog zo overdenkt spannend ik zie het overzicht 2024 tegemoet hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*