No Dancing Allowed @ Garage Rotterdam

Een groter contrast dan met de rust binnen de witte muren van TENT is nauwelijks denkbaar: met meer beeldschermen dan de Mediamarkt in werkelijk alle types en formaten opent Bogomir met zijn derde finale tentoonstelling No Dancing Allowed in Garage Rotterdam. Ondanks de ogenschijnlijk charmante club-achtige insteek is de set-up schurend. Cozy relaxt youtube loeren is er niet bij, ook geen woke slappe zever – dat gevaar loert altijd binnen kunstinstellingen – maar een constellatie van diverse video’s die allemaal iets van doen hebben met dancing – maar dan ook weer niet. No dancing allowed immers.

Even kort door de bocht: uitwaaierend van een installatie over Braziliaanse eugenetica, een nieuwe kijk op oud Romeinse bachanalen, dans als protest en een docu over verkrachting als politiek en wapen, lichaamspolitiek. Veelal met een zeker beeldend documentair gehalte.

Niet te doen, niet te fotograferen – het zijn allemaal lichtvlekken in een verder donkere ruimte. Mooi uitgebalanceerd gehangen en geplaatst. Niet te documenteren en non instagramable. Gaat dat zien en neem de tijd:
garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/no-dancing-allowed-2-2024-01-27

Beeldimpressie van de ruimte en de opening vrijdag 26 januari:

Oekraiënse Rineke Dijkstra Anton Shebetko doet partygangers portretteren. Oogt altijd leuk maar door de meegegeven associatie met Dijkstra met weinig eigenheid.

Buikdansvideo met borsten billen handen van Selma Selman radicaal in de etalage.

Gaat dat zien:
garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/no-dancing-allowed-2-2024-01-27

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*