Prospects & Concepts @ Art Rotterdam

Prospects vond ik dit jaar indrukwekkend, beste editie sinds tijden. Goes out with a bang zeg maar – of zou er ook plek zijn voor Prospects in Ahoy volgend jaar, naast Marco Borsato en Lil Kleine en Ali B, die naar verluid zijn gecontacteerd om de volgende editie van Art Rotterdam een meer volks cachet te geven? Een enorm aanbod verse waren in de grote separate hal en goed geëtaleerd en – alsof andere jaren niet gecurateerd werd want dat wordt er elk jaar – met ruimtes met samenhang, opeenvolging en prettige doorloop. Waar de samenhang van bovenaf bezien er alleen uit bestaat dat elkeen die hier presenteert gefêteerd is door Mondriaanzelf gevoelt het buurten langs de hokjes, ruimtes en zalen als een tentoonstelling bezoeken. Hulde daarvoor!

Een random greep uit veel meer in een twintigtal foto’s:

Geen touw aan vast te knopen, de separate heenweg door een privaat bruggetje. Onbegrijpelijkheid kan juist op een kunstbeurs een fort zijn. Platform met verkeerpalen Cecilia Bjartmar Hylta. Maar waarom geen website, geen extra info?

Brigitte Louter springt in het oog met meerder werken zoals bovenstaande eyecatcher The model organism and her plastic response bij de entree…

…alsook met dit mooi gedetailleerde kleinere werk met dezelfde roepnaam The model organism and her plastic response

In cubicles zoals ook bijvoorbeeld de kleine zijruimtes bij de Pont Tilburg kan elke kunstenaar zijn eigen feestje vieren. Hier veelal gebruikt voor het tonen van video(installatie) maar ook schilders pakken uit zoals Anna Frijstein, doorgaans ook performatief in de weer.

Kaspar Dejong als Ricardo van Eijk maar dan anders.

Dingen doen met boomschors en gedroogd gras op riesenformaat Milah van Zuilen Eco wil ook wat.

Intrigrerend de E.A.T. hut van Lola Diaz Cantoni.

Museaal schilderwerk Shani Leseman

Pleun Moons aan de andere zijde.

Dan de mooiste zaal/ruimte wat een feest:

Bronwen Jones

Een weirde boot in het midden van Theophile Blandet

Aan de wand weer fijn intrigrerend spul van Ellen Yiu

En een prijswinnend complexe foto van Hanjar Bendida – zuchtend danwel stuurs zoogt een lensstarende vrouw een knap gekapt kind met stralend witte sneakers in een shirt met print van de Mona Lisa, deze week nog met soep bekogeld door bozige extremisten vanwege het aanhoudende slechte weer.
Ik vind er alles lelijk aan maar deze foto is iconisch.

En deze ruimte die wel een tentoonstelling lijkt in plaats van random Mondriaan-groepies bij elkander geplaatst.

Geertje Brandenburg met een verhalen tonende theatrale kast met toebehoren.

Kruipdoorsluipdoor hut van Ian Skirvin

Knap werk met tape Arthur Cordier

En dan heb ik nog niet eens eenderde getoond. Een toffe Prospects dit jaar, neem er de tijd voor, gaat dat zien. De kunstenaars zijn aanwezig.
mondriaanfonds.nl/activiteiten/prospects/

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*