Art Central Rotterdam XL @ Koopgoot

Op twee locaties op steenworp van elkaar in de koopgoot is werk van 25 kunstenaars van galeries, initiatieven en instituties bij elkaar gebracht onder de noemer Art Central Rotterdam XL. De een wat kantoorlijk ondergebracht, de ander wat ruiger, ruimer en avontuurlijker in stee en aard.

Het begint al goed met een teringvette JJ bij de roltrap naar beneden. Pictografisch weergegeven wat je allemaal niet mag en zelfs dat niet. Niet rennen, niet fietsen, geen foto’s maken met een ouderwetse camera, geen doodskist op een stokje steken, blijf van de roltrap, verboden honden te wurgkoorden. Eet geen hamburger ontbreekt. Het gelijkt wel kunst, maar is het niet. Jeroen Jongeleen had het kunnen maken maar deed dat niet. Gemiste kans! Het beste werk van de dag is van de gemeente, danwel de pseudo-gemeente, de uitbater en beheerder van de koopgoot, in eigen vrije tijd creatief met verbodsstickers. Hulde voor dit werk, ik bracht mijn grote jaren 80 jukebox waarmede ik vrolijk dacht te kunnen gaan breakdancen in de goot spoorslags naar huis, toen ik luid en duidelijk de verbodssticker geplakt zag zitten bovenaan de trap.

De goot is een begrip. Soms zitten er winkels. Vandaar de naam: koopgoot. Soms even niet en dan kun je in de vrije locaties leuk wat kunst tonen. Hier zat een sneakershop (ik gok maar wat) die nu in ruste is. Hier komt in maart een flagshipstorewinkel met 101 soorten stroopwafelsap.

Niels Post, zelf ook altijd druk. Machtig mooi betegeld, wat een werk.

Jelmer Noordeman, Murals INC

Tools for Action Foundation, Garage Rotterdam. Toch anders dan de opblaaskeramiek bij de huidige tentoonstelling No Dancing Allowed aldaar. Opblaasbarricades voor of tegen oproerlingen of polities (doorhalen wat niet van toepassing is.)

Wat een feest om dit geweldige werk van Tonio de Roover te zien!

Ik bedoel maar van Anna Lange. Silencio Profundo. Klassiek neon met een bite.

Wat is dit goed! Kattebakgrit maar dan anders van Aletta de Jong. Je loopt er zomaar overheen.

Aan de andere kant:

Painting installation Ruud Goedhart. Perfect op deze plaats. Waar vroeger een pendulumpoetsdoekjesbenodighedenwinkel zat. Maar de pendulumpoetsdoekjesbenodigheden zitten een beetje in het slop de laatste tijd. Gelijk de bitcoin, maar dat heb ik van horen zeggen.

Nog tot 11 februari te zien en dan komt hier het Boijmans. Of toch een popup met stroopwafels.
artcentralrotterdam.nl

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Grappig met wat je allemaal niet mag, maar LBGHTI+, Inclusief, witte, te ouwe man, WEF, Het Klopt Niet, CBDC, COVID, SARS, hetrosexueel… zou er ook nog bij kunnen…., maar ja het moet natuurlijk wel MondriaanFonds compatibel zijn, anders krijg je geen subsidie…..

  2. dank voor aandacht en schrijven over artcentral koopgoot ; ik heet Ruud Goedhart en geen Ron Goedhart en zie graag een aanpassing van de vermelding onder foto’s van mijn werk en evt @ruud.goedhart

    Bij voorbaat dank , vr.gr. Ruud Goedhart

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*