Zó maken ze ze niet meer

Onder het motto ‘Zó maken ze ze niet meer’ een artistieke rel uit de oude doos. Met sterrollen voor een steenrijke Duitse jood, de actiegroep ‘Alle Cohens aan dek’, Harry Mulisch, en als klap op de vuurpijl: Jules Croiset. Rondom het toneelstuk ‘Het vuil, de stad en de dood‘.

Rainer Werner Fassbinder: ‘het is maar een theaterstuk.’

Harry Mulisch: ‘…Fassbinder niet voor niets zelfmoord heeft gepleegd. Dat siert hem.’

serendib.be/gievandenberghe/artikels/overjodennietsdangoeds.htm

www.groene.nl/2002/0244/ma_vuil.html

1 Comment

  1. Ja, dat waren nog eens tijden. Stiekum naar de “generale” van Doesburg’s afstudeerstuk. Door de situatie was het niet mogelijk om het stuk goed te beoordelen. Maar we waren deel/getuige van iets wat echt heel geheim was en dat onderduikersgevoel had ik niet willen missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*