Sneak Preview Lantaren-Venster: Cashback

Cashback

Cashback, Sean Ellis, 2006

Een vreemd deja-vu gevoel bij deze sneak: waarom komen die eerste paar minuten zo bekend voor? Is dit een te licht bevonden illegale download van lange tijd terug, die na een paar minuten werd afgezet?

Nee, ruim een jaar geleden werd Cashback al gelinkt op Trendbeheer, maar dan als Oscar-genomineerde korte film. Een student aan de kunstacademie gaat uit liefdesverdriet werken in de nachtdienst van de supermarkt. Daar zet ie de tijd stil om winkelende meisjes uit te kleden en na te tekenen.

Inmiddels heeft Sean Ellis, met behoud van het oude materiaal, de boel uitgebouwd tot ruim anderhalf uur. Dat is geen verbetering. Een matig DVD’tje dat abusievelijk in het filmhuis is beland, zo lijkt het.

imdb.com/title/tt0409799 (2004, kort)

imdb.com/title/tt0460740 (2006, lang)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*