Tour Stedelijk

Trendbeheer zoekt een ruimte in Amsterdam. Zowel woonruimte (voor Jeroen Bosch) als werkruimte (voor Jeroen Bosch)* Dat treft. Ergens bij het Museumplein hartje Amsterdam staat al geruime tijd een pandje leeg.

Kraken als oplossing voor (langdurige) leegstand is natuurlijk geen optie. In overleg met de eigenaar wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. De Leegstandwet biedt de mogelijkheid tot tijdelijke verhuur.

Mooie atelier/werkruimte met bovenlicht.

Een verloren Remco Torenbosch?

Mels Crouwel: “Door de gezellige muurschilderingen ook geschikt voor feesten en partijen”

Te temperen bovenlicht. Uw meesterwerken verkleuren niet.

Ettelijke vierkante meters kuisruimte voor de interieurverzorgster.

Zonder omhaal: een gruwelijk mooi gebouw. De oudbouw is aangepast aan de museale eisen van de tijd maar de sfeer is geen spat veranderd. De grootse geschiedenis van de ruimtes is volledig intakt gelaten. Elke zaal die je doorloopt doet herinneren aan exposities van toen.

Het wordt FEEST als de deuren eindelijk weer open gaan. Eerdaags (vanaf 28 augustus) met The Temporary Stedelijk.

stedelijk.nl/oc2/page.asp?PageID=414

(* Serieus: Jeroen Bosch zoekt met zijn lief woonruimte in Amsterdam èn een atelier. Wie iets weet mailt naar het bekende adres. We houden alle mogelijkheden open: huren, kopen, woningruil met Rotterdam. Geen voorkeur vooraf voor noord, zuid, centrum. Als het maar in Amsterdam is, liefst betaalbaar en GROOT en gezellig. Roept u maar. Laat maar komen die SCHITTERENDE aanbiedingen. Met bovenstaand pandje heeft men al vergevorderde plannen.)

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

10 Comments

  1. Toch zegt iets in me dat het tegenvalt. Het oude stedelijk heeft te kleine ruimtes, ik mis het weidse dat je in elk nieuw museum wel ziet. Gigaruimtes, niet allemaal maar een paar. Boijmans heeft een goede (ook maar eentje).Bonnefanten heeft er ook een paar. Als klein landje moet je niet alleen groot denken maar ook groot doen. Kleur van de nieuwe vloer is me ook net een tikje te donker.

    Ik kijk overigens wel uit naar de programmering, want daar gaat het uiteindelijk om.

  2. Ik weet het niet Frank. In die badkuip heb je natuurlijk die voetbalvloer – meen ik. Daar kun je straaljagers neerleggen, glijbanen maken. Voor de liefhebber. In dit deel Stedelijk zie je de straffe eigen collectie meesterwerken uit de vorige eeuw al hangen. En zeg zelf: bij het Van Abbe is op de keper beschouwd toch ook alleen de oudbouw interessant, eigenlijk.

    Ja programmering: eerdaags een opzetje/tussendoortje en dan… Ik ben benieuwd wat we in 2020 allemaal mede mogen gaan maken.

  3. Ik vind U onlosmakelijk van Rotterdam, JB. Omdat U juist uitdraagt waarom Rotterdam het wél is qua kunst, cultuur en Amsterdam juist niet. Maar zoals U zelf wilt, het ga U goed dan in Amsterdam. Wel jammer dat een stad zo iemand verliest dan _emoticon_

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*