Johan Nieuwenhuize

Deze briljant mooie prent ‘My Gift to Lao Li, Gatekeeper’ is de uwe voor slechts 125 euro. Johan Nieuwenhuize financiert zijn nieuwe publicatie door aandelen in het nieuwe boek MADE IN CHINA te koop aan te bieden.

johannieuwenhuize.nl/?p=text&pagid=5

“Jij kunt een belangrijke rol spelen in dit bijzondere project door een speciale editie aan te schaffen. Deze bestaat uit een gesigneerd en genummerd exemplaar van het boek met een genummerde en gesigneerde archival print van My Gift to Lao Li, Gatekeeper (24×30 cm.) Je naam wordt wederom als aandeelhouder vermeld.

Tot het eind van dit jaar kost de editie slechts €125,00, daarna €150,00.”

De alternatieve prachtprent My Bottles (five days). Caochangdi is haast nog aantrekkelijker. Tot eind 2010 €75,00.

Dat wordt moeilijk kiezen.

Of: voor 200 euro inc BTW en verzending heb je ze allebei èn twee gesigneerde boeken. Een voor de heb, een voor de geef.

johannieuwenhuize.nl/?p=text&pagid=5

Lees wat EvdL eerder schreef over Johan Nieuwenhuize:

“In een poging iets van communicatie met de lokale bewoning op zetten die hem niet verstond en waarbij nonverbale communicatie cultureel ook anders bleek te werken besloot [Nieuwenhuize] toch één cultureel cliché uit de kast te trekken; Aziaten kopieren westerse goederen. Hij vroeg kleermakers zijn Gap-broek, Levis-shirt en Nike-jas te kopieren en fotografeerde vervolgens zichzelf in de nagemaakte kleding in poses die hij zelf kopieerde van zijn gastheren.”

trendbeheer.com/2010/02/28/johan-nieuwenhuize-galerie-van-kranendonk-den-haag

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Allebei erg relevante ptnuen. Werklozen noch studenten zijn een goede doorsnede van de bevolking, en daarover wordt ook veel geruzied binnen de experimentele sociale wetenschappen. Veldexperimenten, in Afrika, in Rusland, met gezinnen en managers, leveren wel verschillen in resultaten op, maar niet onrustbarend veel. Anonimiteit is erg handig als je wil bewijzen dat mensen *ondanks* de abstractie toch nog vrijgevig zijn. Maar als je drie stipjes in de vorm van een gezichtje (dus zo: .’. maar dan andersom) boven het computerscherm tekent, geeft iedereen drie keer zoveel weg. Kun je nagaan wat er gebeurt als je elkaar echt kunt zien Als je aan zo’n live experiment wil meedoen: kom volgende week naar Discovery Festival!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*