Nieuwe stimuleringsprijs voor beeldende kunst: de MK-Award

Stichting MK Award – opgericht na het overlijden van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo door de kunstenaars van de galerie – neemt het initiatief voor de MK Award:

“De MK Award heeft als doel om een professionele beeldend kunstenaar die consistent werkt aan een eigen oeuvre te stimuleren in zijn/haar werkzaamheden. […] De door een vakkundige jury verkozen kunstenaar ontvangt naast een geldbedrag ook productionele ondersteuning om progressie te maken bij zijn of haar activiteiten.”

mkaward.nl

Ook aardig:

“De MK Award discrimineert niet op leeftijd of discipline.”

De winnaar wordt om het jaar bekend gemaakt op Art Rotterdam – is het plan.

Maar eerst WERVEN. Door middel van donaties en door aankoop van werk op de tentoonstelling op RE:Rotterdam wordt de kas gevuld.

Om donateurs te paaien – maar klein geld is ook welkom! – boven de 1500 € kiest u uit een blauwe, groene of zwarte kunstmap (“luxe editieportfolio”) met werk van de MK kunstenaars. De giften zijn voor de nieuwe geefwet voor maximaal 125 % aftrekbaar bij belastingaangifte. De Stichting MK Award heeft AMBI status. Stimulerende factor! Vandaar dat de editie wordt aangeboden als ‘een gift bij donatie’ en niet te koop is.

“Stichting MK Award presenteert in het kader van haar donatieprogramma een serie van drie luxe editieportfolio’s in een gelimiteerde oplage van 40, met prints van 30 gerenommeerde kunstenaars die verbonden waren aan de voormalige MKgalerie. […] De portfolio’s zijn samengesteld door schrijver en curator Rob Perrée. De editieprints zijn vervaardigd op hoogwaardig Hahnemühle bariet- en photo rag papier, en gedrukt met duurzame Epson K3 Ultrachrome inkten.”

mkaward.nl/mk-edition

Een aselecte greep uit de mappen:

Holger Niehaus

Aram Tanis

Serge Game

Axel Reusch

Jochem Rotteveel

Marleen Sleeuwits

Hans Wilschut

Wim Bosch

Een geweldig initiatief – vooral gedragen door de kunstenaars. Machtig mooi om de gedachtenis aan Emmo en Karmin passend en effectief levend te houden met deze prijs.

mkaward.nl/mk-edition

Lokatie RE:Rotterdam: acht verdiepingen kunstenaarssolo’s met de gehele vijfde een spectaculaire MK Award Fundraiser Show

Naast de presentatie van de map op Art Rotterdam is schuin tegenover Art Rotterdam aan de overzijde van de Maas aan De Boompjes de vijfde verdieping van sidebeurs RE:Rotterdam geheel gevuld met een grootse tentoonstelling – MK Award Fundraiser Show.

“Alle” kunstenaars van MK Galerie bij elkaar. De tentoonstelling is samengesteld door Tanya Rumpff en een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting MK Award.

Lees meer en donneer – en kom de tentoonstelling bekijken op RE:Rotterdam en de kunstmap op Art Rotterdam.

Op deze plek later uitgebreid verslag van de werving en de tentoonstellingen.

mkaward.nl

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*