Desktop 1998 – 2012

“Iets”, “blabla”, “New folder”: naamgevingsgewijs aan helderheid geen gebrek. En een keur aan to do lists (todo art adam, to do trendbeheer IV, to do JB op de desktop. Bureaublad Jeroen Bosch 2012 is minder opgeruimd dan die uit 1998.

Naar aanleiding van het postje Desktop views van vorige week heb ik de kunstenaars die veertien jaar geleden in voorheen het dagelijks nieuws schitterden (klik op ‘desktop’ in de navigatie daar rechtsboven) gevraagd naar hun huidige desktop.

Wat valt op:

(Alle afbeeldingen opklikbaar tot 100%)

Han Hoogerbrugge is (nagenoeg) kleurvast.

Opgeruimd staat netjes: Jan Robert Leegte. Stapte over van Windows naar Mac.

Martijn Engelbregt heeft nog steeds een random bureaublad met een dagelijks wisselende foto als achtergrond. Bovenstaand Bob Witman in de Tweede Kamer. Onderstaand het uitzicht van één van de bewoners van de in de volksmond geheten buurt ‘het KREMLIN’ in Gorinchem.

Peter Luining‘s felkleurige vlakte. Met zowel toen als nu een gevulde prullenbak. (“Daar bewaar ik mijn belangrijke documenten.”)

Jeroen Jongeleen biedt (nog steeds) uren kijkplezier. Met wat open programma’s en fijn geënsceneerde foldertitels: het gelijkt wel kunst.

(Eerder: trendbeheer.com/2012/03/15/desktop-views-2012-1998/)

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*