Simon Benson & Ladekastproject @ Galerie Phoebus

Afgelopen zondag 9 september alweer opende bij Phoebus Simon Benson met As Far As I Can See in de bovenruimte en beneden in het ladekastproject veel mooi werk van ondermeer Machiel van Soest en Charl van Ark.

phoebus.nl

Oktober opent Charl van Ark in de bovenruimte. Alle werken die ik van hem zag vond ik top. Relatief onbekend is Charl van Ark misschien wel een van de meest onderschatte Nederlandse kunstenaars. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen. In zijn overvolle ladekast een prachtig overzicht. Het zijn stuk voor stuk van die werken die ik ook had willen maken cq nog ga maken. Maar dan helemaal anders natuurlijk.

Ook indrukwekkend de prachtige twee ladekasten van Machiel van Soest. Meteen maar een soort overzichtstentoonstelling van een heel oeuvre in een doos.

Skin-paintings.

Tegelijk met Carl van Ark opent ergens in oktober Sarah van der Lijn. Installatie van lak op mdf en tekening met bloed. Wat ik ervan moet vinden weet ik niet precies.

Lisa Couwenbergh met een reusachtige tekening. Reusachtig in de zin dat hij enorm aanwezig is, uit de ladenkast lijkt te groeien.

Jonathan Gaarthuis, ‘Lichtinterval’ in de ladekast gevangen licht.

Simon Benson. Mooi, evenwichtig. Tekeningen en objecten installatie-achtig gearrangeerd.

Potloodtekening met uitgesneden letters.

Simon Benson nog tot 14 oktober.

phoebus.nl

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*