In Search Of

In Search Of

Twee tentoonstellingen in Groningen (stad en ommeland) over Bas-Jan Ader, zijn geboortegrond en de invloed die hij had en nog steeds heeft op collega kunstenaars. De eerste tentoonstelling loopt al een tijdje en vindt plaats in het kerkje van Nieuw-Beerta waar Aders ouders actief waren als predikant en tijdens de oorlog in het verzet zaten (zijn vader werd in 1944 gefusilleerd). De tweede expositie opende afgelopen weekend in het voormalig Groninger Museum, het museum waar Ader naar op weg was in zijn zeilbootje vanuit Amerika.

T/m 28 oktober a.s.

Insearchof.nl

In Search Of

Een van de mooiste tentoonstellingslokaties van het jaar, schitterend gelegen aan de rand van Nederland.

In Search Of

In Search Of

Derek Brunen

In Search Of

In Search Of

Susanne Burner

In Search Of

In Search Of

In Search Of

Hoogtepunt van de tentoonstelling zijn de vier interviews met een oud klasgenoot, een jeugdvriend, de werkster van de familie en de zoon van galeriehouder Waalkens. De mythe van Ader wordt de museale white cube uitgetrokken en teruggeplaatst in de wereld van alledag. Bijzonder verfrissend.

In Search Of

Jeremiah Day

In Search Of

In Search Of

Harm Evert Waalkens aan het woord over de galerie van zijn vader vijf kilometer verderop en de bijzondere plek die de galerie vanaf de jaren zestig innam in het internationale culturele landschap (waarover later meer).

In Search Of

In Search Of

In Search Of, afdeling Groningen, ging afgelopen zaterdag open. (note to lezer: maak er een weekend van want veel te doen daar deze dagen)

In Search Of

In Search Of

David Horvitz

In Search Of

Toon Fibbe

In Search Of

Dafna Maimon

In Search Of

Toon Fibbe

In Search Of

Toon Fibbe

In Search Of

Derek Brunen

In Search Of

Feiko Beckers

In Search Of

Guido van der Werve

In Search Of

De suppoost van dienst.

In Search Of

Het Dagblad van het Noorden schreef een Bas Jan Ader prijsvraag uit, Paula Stam werd de gelukkige winnares.

T/m 28 oktober a.s.

Insearchof.nl

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*