Giovanni Dalessi uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2013

  Bergmeertje, 2011

Eenieder die vorig jaar de Excellent Wonen & Leven Beurs bezocht, die is bekend met het werk van Giovanni Dalessi. “Met een eigen stand presenteerde ik mij tussen topondernemers”.

Giovanni Dalessi is uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2013.

“Tijdens een feestelijke avond op de bovenste verdieping van de Maastoren in Rotterdam, nam de nieuwe ‘Kunstenaar van het jaar’ een geldprijs van € 20.000,- in ontvangst. Op de tweede plaats eindigde Isabella Werkhoven, gevolgd door Erwin Olaf en Marlene Dumas. Zij voeren de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde beeldend kunstenaars zijn opgenomen.”

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

8 Comments

 1. @aap
  woorden schieten tekort: een posting zegt meer dan 1000 woorden. Wat een prachtig schilderij! Een meer vol tranen! Werktitel omgwtf maar het werd toch bergmeertje.
  Ik ja denk laten we alles negeren mbt die kunstweek, dit je reinste crap, maar DS zette dit klaar en ik moest er zo om huilen… ontroerend gewoon. En aan die zut werken mede nu ja kijkt u maar hahaha de knoeiers: http://www.kunstweek.nl/comite-van-aanbeveling.asp

 2. Hoe komen ze toch aan zo’n comite van aanbeveling? Waarom willen mensen van naam en faam dit aanbevelen? Weten ze eigenlijk wel wat ze aanbevelen? Vragen, vragen, vragen…

 3. De goede man is opgeleid aan de St. Joost, heeft een enorme productie –waaronder zeer bekwame aquarellen waar niets op af te dingen valt–, heeft jaarlijks tonnen omzet aan mensen die zijn werk graag bezitten en hij liet zijn monografie crowd-sourcen.

  Zouden de druiven zuur zijn?

  “Het is niet altijd makkelijk. Ik moet me ook wel eens verdedigen. Vooral collega-kunstenaars staan soms sceptisch tegenover mijn manier van werken. Maar dat wordt gelukkig steeds minder. In deze tijd van crisis zoekt iedereen naar andere wegen en wordt het ondernemerschap weer meer gewaardeerd.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*