Jeroen Bosch @ Kunstvlaai

Het voelt niet altijd makkelijk om gedreven eigen activiteiten te belichten. Actief op de kunstvlaai deze dagen kan ik oprecht enorm enthousiast raken over verse constellaties, kruisbestuivingen en ontdekkingen van nieuw werk.

Ongecensureerd de loftrompet steken over eigen spelplezier en esthetisch welbevinden zonder enige ironische kuising of anderszins kunstmatig gecreëerde afstand is listig en lastig. Als maker, eerste beschouwer en verslaglegger speel ik tegelijkertijd verschillende rollen. Enige objectiviteit is ver te zoeken. Ik ben nogal bij mij thuis.

Er is geen woord gelogen aan de volgende kwoot: ‘een van de onbetwistbaar hoogtepunten van de kunstvlaai 2012 is het prachtige tweeluik double blind (left) & double blind (right) van Jeroen Bosch in de ruimte van trendbeheer A 1-8” De bron ben ik even kwijt. Het is kernachtig geformuleerd. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben.

Ook fantastisch en misschien wel even ontroerend in alle eenvoud is Lights (spaces) Detail van schaduw van luxaflex over mijn weerspiegeling in mijn werk. Die is wat verser, afgelopen zondag gemaakt, ik heb er nog weinig afstand toe.

Spannend ook om ter plekke en plein publiek werk te maken. Waar in eigen atelier helder is wat grofweg mislukt en soms juist om die reden nog wel even kan hangen, als een waarschuwingsbord doodlopende weg, moet elke handeling hier zich min of meer probleemloos invoegen in een ontwikkelend geheel. Leg maar eens uit dat het ene prentje met bijna niks erop mislukt is en die andere juist niet.

Laat alleen ook het gegeven dat ik thuissituatie veel meer laat rijpen. Altijd met drie vier dingen tegelijk bezig ben. Soms rustig weken wacht ‘tot ik weer een tapeje plak.’

Wij (Niels Post – die met diverse spamteksten aanwezig is op en rond het gebouw en in Amsterdam en in de ruimte van trendbeheer op de kunstvlaai – en ik) nodigen u van harte uit. Komt allen buurten. Houd ons van het werk.

Alle werken uit de Zero Content serie zijn gedurende de Kunstvlaai eenmalig 150 euro het stuk: ingelijst, genummerd, gesigneerd in doos en inclusief 6% BTW.

Nog tot zondag 2 december voortgaand werk in situ van ondergetekende. Verslag van de opeenvolgende dagen vindt u hier:

jeroenbosch.com/23-11-2-12-2012-trendbeheer-presenteert-jeroen-bosch-kunstvlaai/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

9 Comments

 1. de zin ‘ik ben nogal bij mij thuis’ doet me zuchten van mooiheid. Nu nog de ironische zweempjes uit de rest van de tekst kieperen en je hebt een onvervalste en oprechte review

 2. Nou JB het gaat je prima af hoor.
  jezelf belichten dat is.

  gebeurt er eigenlijk ook wel eens iets anders hier dan ?

  tot nu toe zie ik drie kuntvlaai 2012 artikelen waar de loftrompet onverdiend in eigen poepertje gaat.

  Is dat stiekem niet de enige bedoeling van dit hele forumpje ?

  groetjes

 3. Al zou ik elke dag 12 keer over mezelf schrijven kareltje – dat kan op je eigen podium. Dit is het eerste bericht sinds lang over mijn werk alleen.

  Vijf kunstvlaai berichten afgelopen week over 48 kunstenaars/initiatieven, aangevuld met in de linkerkolom 5 kunstvlaai gerelateerd. Diezelfde week ook 8 andere berichten (AICA, Mondriaanhuis Vous Etes Ici en Nieuw Dakota, Het Wilde Weten etc) en 16 nieuwsberichten – minder dan normaal, dat klopt, eerste dagen geen internet op de werkplek in Amsterdam – in tb kort.

  Van de 11128 berichten in totaal zijn er 5336 van mijn hand. In 104 berichten kom ik voor. 56 van die berichten schreef ik zelf. De single issue Jeroen Bosch berichten zijn op twee handen te tellen maar dat zal in de toekomst wellicht veranderen.

  Dat ik als ik over mezelf bericht gratis kareltjes meegeleverd krijg – het zij zo. Dat verwacht ik niet alleen daar kun je de klok op gelijk zetten. Dat is precies waarom het lastig is onbevangen eigen enthousiasme te delen. Maar waarom ga je niet bij de buren kijken?

  Affijn het is beter dan bij alle andere berichten commentaar ‘alweer niet over jezelf waar gaat dat over waar moet dat heen BEN JE SOMS OP’

 4. scherpe serie onvervalste onglossy A4tjes op locatie
  fijn om weer zo op rij te zien – mooie trendbeheer-installatie in dat klaslokaaltje aldaar

 5. Geweldig werk van een geweldige kunstenaar. Daarnaast ook zeer actief en geëngageerd, daar heb ik altijd veel bewondering voor. Reacties als die van kareltje, trol of niet, komen vaak van mensen die zelf weinig initiëren en het wel prettig vinden om vanaf de zijlijn maar wat te roepen. Alleen contraproductief en vooral weinig opbouwend.
  Het werk is geweldig en ik kijk uit naar een grote overzichtstentoonstelling.

 6. Gaan is zien, zien is geloven, geloven is doen. Printer langzaam, muur lastig, vloer. Pittig doch interessant. Geel, grijs wit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*