About [Redactie] 9063 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. De meest zorgwekkende ontwikkeling, niet alleen in de Haagse kunstsector, maar ook in Rotterdam, Utrecht en andere steden, is het uithollen (door de gemeente) van het bestand aan betaalbare werkruimtes. Navrant en onbegrijpelijk, want de leegstand is nog steeds enorm. Speciaal in Den Haag wrang gezien die andere ontwikkeling die ‘TB kort nieuws’ signaleert: “Cultuurpaleis Den Haag stap dichterbij”.

 2. Precies. Om een paar centen te besparen de basis uithollen, en dan bovenop een volkomen overbodig, bijna 200 miljoen (of meer) kostend Cultuurkasteel bouwen: een kind ziet dat dat niet goed kan aflopen.

 3. Het afwasmodel cultuurhoofdstad van de planeet willen worden – honderden miljoenen voor cultuur leveren dan steevast miljarden op in de rekenmodellen. (jaja ik chargeer miljarden haha) Ondertussen is de praktijk van alle dag dat basis cultuur louter als lastpost in de boeken staat.

  Cultuurpaleis, c. hoofdstad, stenen neerzetten maar voor de exploitatie elk dubbeltje teveel.

  In het verhaal van Esther Didden blijkt een ander wanhoopspunt – aan de ene kant roepen om participatie, de buurt weetjewel, aan de andere kant dat gebruiken als schotsmodel – atelierpand blijf bij je leest. Ook pijnlijk.

  In Rdam is het niet anders kwa krombuiging leegstand – bijvoorbeeld Duende dicht, even verderop staat enorm pand leeg, met 1 kunstenaar, via AdHoc voor al uw kraakmelkerij. Tegen leegstand voor geld.

 4. Dank je Jack, dat je deze context biedt. Niet alleen blijkt hieruit dat de situatie in Den Haag niet uniek is, maar het biedt ook een waaier van argumenten en overwegingen. Daar kunnen we op diverse plekken in het land wat aan hebben.

 5. O nee: atelierpanden in Rotterdam. De horror. Ik heb er twee keer gehuurd. Van de SKAR. Zogenaamd betaalbaar. Je wilt er toch niet dood gevonden worden. De vochtplekken, het grauwe linoleum, de muziek van de kuntschilder boven je. Uiteindelijk kon ik met de erfenis van mijn moeder een kluspandje kopen in Spangen. Met subsidie van Leefbaar nog wel. Is inmiddels wel weer verdampt in de crisis. Toch geen moment spijt. Rotterdam vooruit. Slopen die handel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*