Nug, de documentaire

Nug, de documentaire

Na dik 20 jaar in de underground verschenen in 2007 de eerste video’s op YouTube en rond zijn afstuderen aan de academie van Stockholm in 2009 liep het behoorlijk uit de hand met dank aan media en de lokale minister van cultuur. Aanstaande vrijdag op de Zweedse tv, Nug geduid middels documentaire. Niet iedereen is even enthousiast.

Mijn Zweeds is niet optimaal maar met Googel translate komt u een heel eind:

Svd.se/kultur/den-svenska-konstens-spokplump_8633342.svd

Svt.se/kultur/konst/nug

Trailer na de klik, volgend jaar Nug, The Musical!

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

6 Comments

  1. Wat een geprutst. Ik hoop dattie de komende 50 jaar z’n rotzooi weer van de muren mag gaan schrobben.

  2. het vraagt wat geduld in het zweeds, maar dan heb je ook wat. check ook de tiina mielonen naast nug op de kamer van minister van cultuur in finland..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*