Sol LeWitt @ TateShots

Sol LeWitt @ TateShots

“Regarded as a founder of Conceptual Art, Sol Lewitt devised guidelines and diagrams that allowed for artworks, such as his wall drawings, to be executed by his assistants. This has led rise to the myth that the artist didn’t do work himself, when in fact he worked prolifically – in one summer alone painting more than 260 gouaches and often working seven days a week.”

Voormalig studio assistent Jeremy Ziemman en Janet Passehl (curator van de Sol Lewitt Collection) op bezoek in het atelier van de in 2007 overleden Sol LeWitt.

Youtu.be/qIHi8FOtW0Q (video na de klik)

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*