Opening ‘Buro Groningen’ @NP3

NP3_5

In 2012 opende NP3 haar containerkunsthal tussen de pop-up-paviljoen’s op het CiBoGa-terrein in Groningen. Afgelopen weekend startte het initiatief een aanvullend concept. Ditmaal op het oorspronkelijke adres aan de Hofstraat.

Buro Groningen werd geopend…

(Foto’s: Jan Tengbergen)

NP3_3

Ruud Akse (artistiek directeur):
“NP3 is al jaren aanjager voor de kunsten in het noorden. Als mediacombinatie beheren wij de door Rem Koolhaas ontworpen videobusstop op het Emmaplein. Wij runden bovendien al tweemaal het zogeheten YGA-traject. En nu is er, aanvullend op de containerkunsthal, onze white cube art space ‘Buro Groningen’. Hierin programmeren we ‘internationaal binnen de context van onze stad’. Voor het expo-schema gaat er géén vaste vorm bestaan. De presentaties veranderen op een vloeiende manier. Werken zullen worden toegevoegd en verdwijnen weer. Elke transformatie markeren we met een code. ‘BG001’ staat voor de aftrap-presentatie door Martijn Schuppers‘.

NP3_2

Het openingswoord kwam van Diana Wind (directeur Stedelijk Museum Schiedam)

NP3_4

NP3_1

    #1001, #1304, #1303 en #1311 van Martijn Schuppers
About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*