Mmmm Mohr Mohr Mohr @ Horizonverticaal

overzicht55

Marielle Buitendijk, Berndnaut Smilde, Jeroen Glas, drie alumni van het Groningse Frank Mohr Instituut gecurateerd door Caroline de Bruijn van het Haarlemse Horizonverticaal voor Mmmm Mohr Mohr Mohr.

‘Door het hele gebouw’ maar dat valt nog best mee – naast in de witte bak/bar en in de monumentale gang werk van iedereen en in een klein halletje op de eerste verdiep hangt nog een tweetal Buitendijk.

horizonverticaal.nl/index.php?/agenda-2012/mmm-mohr-mohr-mohr

buitendijk-88

Bij de entree in daglicht een eerste tweetal untitled (portraits) van Marielle Buitendijk.

Same/same but different. Bij elk handgezaagd, handgesneden en handgemengd neutraal grijs gespoten werk levert de optelsom van afwijkingen een uniek paneeltje. Steeds per tweetal gepresenteerd.

Door het pand hangt een zestal tweetallen. Niet alleen verschillend van elkaar, maar ook anders belicht, met andere achtergrond.

Buitengemeen fysiek prachtwerk dat een hele ruimte kan overnemen.

brendnaut-smilde-2

Berndnaut Smilde staat met zijn Kammerspiele houten ansichtkaarten in het Bonnefanten in mijn geheugen gegrift. In horizonverticaal twee voortgaande series. Driehoekig beplakt in de gang en vierkant beprint in de witte bak/bar. Sterk werk – maar misschien biedt de achtergrond doordat ik eerdere varianten zag wel een prettige context.

overzicht

buitendijk-3

Bovenhalletje Buitendijk.

jeroenglas-3

Jeroen Glas met door het hele pand sitespecifiek werk. Kleine op maat gemaakte lichtbakken en lichtwerken, details van het pand naar voren halend.

jeroenglas

jeroenglllllas

opverzicht56

overzicht778

Onderdeel van Mohr on tour – Nieuwe Vide met Siebe de Boer, Sibylle Eimermacher, Thera Hillenaar, Maria Jager en Annegret Kellner volgt nog.

Mmmm Mohr Mohr Mohr @ Horizonverticaal is nog te zien tot 30 november. Op afspraak, bij randprogrammering en tijdens de afsluiting.

horizonverticaal.nl/index.php?/agenda-2012/mmm-mohr-mohr-mohr

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*