Pieter Laurens Mol

Pieter Laurens Mol

Pieter Laurens Mol was de eerste levende Nederlandse kunstenaar die in het MOMA in New York exposeerde, in 1996. Zijn reputatie is vooral internationaal, in Nederland is zijn werk niet zo vaak te zien, meestal bij galerie Nouvelles Images in Den Haag. Het wordt tijd voor een museaal overzicht van zijn werk in Nederland, hoewel de kunstenaar wel eens over zichzelf zei, dat hij wel een beetje een underground-figuur moet blijven: ‘Mijn naam zegt het al, ondergronds werken ligt in mijn aard, me dunkt dat ik mijn eigen zal moeten graven, dat me aanzienlijk beter past dan gebruikmaken van het bestaand riool…..’”

Michielmorel.nl/niets-zonder-betekenis-de-kunst-van-pieter-laurens-mol/

(foto André Smits)

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*