Tique – nieuwe aanwinst voor Antwerpen

IMG_5808

Donderdagavond opende met de aftrap van het Antwerp Art Weekend tevens het splinternieuwe Tique haar deuren. Fotograaf en grafisch ontwerper Welmer Keesmaat, bekend van onder meer Yvi Magazine, heeft grootse plannen met de nieuwe galerie en projectruimte. De kop is er af met de eerste tentoonstelling Out of Shape van het Amsterdamse collectief Polly’s Picture Show.

tique-space.com

IMG_5811

IMG_5812

IMG_5814

IMG_5815

IMG_5816

IMG_5817

IMG_5819

IMG_5820

IMG_5821

IMG_5822

IMG_5824

IMG_5826

IMG_5840

Bij de tentoonstelling verscheen in een beperkte oplage van 50 een prachtig verzorgde publicatie met werk van alle leden van Polly’s Picture Show die kwistig werd aangekocht.

Tentoonstellingen met internationale kunstenaars staan op stapel en er gaan zelfs geruchten over een geheel nieuw magazine onder dezelfde naam.

Het Nederlandse publiek was al bekend met het werk van de Polly’s, voor het Antwerpse publiek is het werk van Lotte Reimann, Ruth van Beek, Fleur van Dodewaard, Hanne Lillee, Suzanne Posthumus, Anna de Jong, Isabelle Wenzel en Anne Huijnen nieuw.

Tique lijkt een lege plek te vullen in het culturele aanbod en wordt door de Antwerpenaren beschouwt als een aanwinst.

Tique is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14:00 tot 18:00. Het Antwerp Art Weekend loopt nog tot en met zondag.

tique-space.com

antwerpart.be/weekend

About Johan Nieuwenhuize 61 Articles
Johan Nieuwenhuize is kunstenaar, fotograaf en curator. De relatie tussen het geheugen en fotografie vormt de basis van zijn werk. Zijn werk was te zien in de Vleeshal, Fotomuseum Den Haag, Streetlevel Photoworks en het Dazaifu Tenmangu Shrine Museum en is opgenomen in diverse publieke en privécollecties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*