Writer’s Block Festival Den Haag

Writer's Block Festival Den Haag

Haagse kunstenaars komen deze week in actie voor Amnesty International. Door het schrijven van brieven en het tekenen van ansichtkaarten tijdens het WRITER’S BLOCK festival in Den Haag roepen zij kunstenaars en anderen om zich op donderdag 10 december, International Human Rights Day, samen met Amnesty in zetten voor de vrijlating van gewetensgevangenen en voor de vrijheid van expressie in de wereld.

(een bericht van Topp & Dubio)

Writer's Block Festival Den Haag

Onder leiding van Babette Wagenvoort zullen op 10 december door de Haagse tekenaars Stefanie Scholte, Erik-Jan Ligtvoet, Elizabeth de Vaal, Tanja Smit, Sophia den Breems, Angeline Dekker, Kees Koomen, Cecile Hooijdonk, Vera Koot, Alice Mulder, Engelien van den Dool en Pietertje van Splunter originele groetenkaarten worden getekend. Deze kunnen ter plekke worden gestuurd naar mensen die onterecht in de gevangenis zitten.

Writer's Block Festival Den Haag

Marcel van Eeden is alvast begonnen met tekenen voor de studentenleider Pyoe Pyoe Aung die sinds maart in Myanmar vast zit voor vreedzame protesten tegen de aantasting van de onafhankelijkheid van universiteiten.

Writer's Block Festival Den Haag

Ook tekent hij een van zijn op Jan van Goyen geïnspireerde landschappen voor de politieke cartoonist Zunar, die 43 jaar cel boven het hoofd hangt omdat hij de draak stak met de premier van het land. Niemand in Maleisië is zo vaak aangeklaagd als deze tekenaar.

Writer's Block Festival Den Haag

Het conceptuele kunstenaarsduo Topp & Dubio komt onder andere in actie voor de kritische Iraanse kunstenares Atena Farghadani die haar strijd voor vrouwenrechten heeft moeten bekopen met meerdere gevangenisstraffen, mishandeling en vernederende lichamelijke onderzoeken.

Writer's Block Festival Den Haag

En voor Albert Woodfox die al 43 jaar onterecht in eenzame opsluiting vastzit in een gevangenis in Louisiana ondanks het feit dat hij in 2013 al drie keer door rechters is vrijgesproken.

Writer's Block Festival Den Haag

Philip Akkerman stuurt een zelfportret naar Oleg Sentsov, de Oekraïense filmmaker die onlangs in een militair showproces in Rusland werd veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn aanhoudende protest tegen de Russische bezetting van de Krim.

Writer's Block Festival Den Haag

Designers van Refunc hebben voor speciaal voor Writer’s Block festival een nieuw lichtgevend schrijfmeubel ontworpen en er is een ruimtelijke video-installatie van Theatre of Wrong Decisions te bekijken. Behalve kunstenaarsbijdragen is er bovendien een uitgebreid live programma met films, singer-songwriters, poetry, performances en gastsprekers.

Writer's Block Festival Den Haag

Kom dus langs tijdens Writer’s Block festival en schrijf een brief tegen onrecht. Samen met onder andere Christie van der Haak, de kersverse winnares van de Ouborgprijs, Theo Jansen, Philip Akkerman, Ingrid Rollema, Melle de Boer, grafisch ontwerper Renate Boere, video-kunstenaar Floris Verkaaik en een groep andere bekende Hagenaars.

Bekijk het complete programma op www.denhaag.amnesty.nl of facebook: Amnesty International Den Haag

Of bezoek een van Amnesty’s andere schrijfmarathonsessies bij jou in de buurt.


WRITER’S BLOCK FESTIVAL | Haagse Hogeschool | 10 december 2015 | 15.00 – 22.00 uur
AMNESTY SCHRIJFMARATHON 2015 | zie Amnesty website

About [Redactie] 9038 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*