Henry Moore, Wall Relief no. 1

Henry Moore, Wall Relief no. 1

Wall Relief no. 1, het werk dat Henry Moore in 1955 speciaal maakte voor het Bouwcentrum in Rotterdam (van waaruit de landelijke wederopbouw na de tweede wereldoorlog werd gecoördineerd). Toen het gebouw in 2012 plaats moest maken voor hoogbouw werd het beroemde metselwerk in zijn geheel geconserveerd en honderd meter verderop opgeslagen.

Vorig jaar werd het teruggeplaatst en nu de kantoorkolos zijn voltooïng nadert valt op hoe mooi het staat zo met die nieuwbouw er omheen. Als een postzegel uit het verleden.

Henry Moore, Wall Relief no. 1

Henry Moore, Wall Relief no. 1

Een foto genomen in 2012, vlak voordat het beeld in de opslag ging. Hoe goed dat een van oorsprong site-specific werk overeind blijft nu er een compleet ander, en tig keer groter, pand omheen is gezet.

Henry Moore, Wall Relief no. 1

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Sterker nog: stuk beter nu. In de oorspronkelijke setting vond ik het maar een onogelijke stapel stenen. Zo in kantoorsetting ziet het er elke keer als ik er langs fiets lekker uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*