De ruit van Körmeling

Het raam van Körmeling

Het was even zoeken, er staan meer hoge gebouwen aan de Vestdijk in Eindhoven, maar toch gevonden: het raam van John Körmeling. Tijdens de afgelopen Dutch Desig Week geplaatst als visuele noot tegen de dikke plastic raamkozijnen die, onder het mom van goedkope isolatie, bij bijna elke woningrenovatie in Nederland aan de gevel verschijnen. Fokking lelijk en bovendien helemaal niet nodig aldus Körmeling in E52:

‘De plastic kozijnen zijn er destijds ingezet om beter te kunnen isoleren. Dat hoeft nu niet meer. Het stalen kozijn is van een laag rubber voorzien. Met de technieken van nu hoeven we niet meer zo voorzichtig te zijn in onze ontwerpen.’

De ruit van Körmeling

Zoek de verschillen, nu nog de rest van het pand/land.

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*