Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Minstens zo verslavend als het spel, Tetris: The Games People Play van Box Brown. Een geschiedenisles in 250 pagina’s over computerspellen en de Koude Oorlog aan de hand van het verhaal van Alexey Pajitnov, computerprogrammeur in Moskou ten tijde van de Sovjet Unie, die in zijn vrije tijd Tetris bedacht en maakte.

Het internet liep toen nog niet richting het Oostblok en langzaam maar zeker ging het spel viraal van floppy disk naar floppy disk tot het belandde op een computerbeurs in Hongarije. Waar het ontdekt werd door ene Robert Stein die daarop een telex (dat is nog van voor de fax) stuurde richting het Kremlin met het aanbod de rechten te kopen. Maar zo makkelijk gaat dat niet natuurlijk.

Boxbrown.com/post/149794963443/my-new-book-tetris-the-games-people-play-is

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Box Brown, Tetris: The Games People Play

Boxbrown.com/post/149794963443/my-new-book-tetris-the-games-people-play-is

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*