De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Terwijl grote tentoonstellingen zoals Documenta 14 in Athene en de Biennale in Venetie maar ook dichterbij twee versies van Amsterdamse beurzen plaats vinden, verzamelde vrijdagavond een klein groepje geïnteresseerden op het Limburg van Stirumplein in Amsterdam West om langs een elftal etalages te wandelen en samen met de kunstenaars de werken te beschouwen die erin geïnstalleerd zijn. Trams reden voorbij, auto’s en fietsen, maar de groep bleef aandachtig en geïnteresseerd. Ik moest aan de vorige avond, denken dat ik door de drukke Witte de Withstraat in Rotterdam reed en ook zo een klein cirkeltje van geïnteresseerde mensen waarnam voor het raam van de Aanschouw. Ontroerend en hoopvol dat onopvallende initiatieven het plezier in kunst maken en tonen doorzetten en hun plaats opeisen ook in het openbaar.

Deze versie van Kunsttraject ‘De Gastengalerij’ is samengesteld door Leonie van Santvoort die 10 kunstenaars uitnodigde om grafiek op groot formaat te tonen. Werk van Annie Schoterman, Anuli Croon, Hans Laban, Inez Odijk, Jacomijn van Engelsen, Leonie van Santvoort, Linda Arts, Margriet Thissen, Maria Ikonomopoulou en Stijn Peeters is t/m 19 augustus te zien in de Staatsliedenbuurt.

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Joost Vermeulen, de directeur van Kunsstraject heet ons welkom vanuit de preekstoel voor de peperbusreclamezuil die op het Van Limburg Stirumplein staat. Eind jaren 1980 zouden er op dit plein een aantal Mariaverschijningen hebben plaatsgehad en werden op de plek eerst een tegel en vervolgens een klein monument geplaatst. Bij de herinrichting van het plein plaatste het stadsdeel, om aan de devotie voor Onze Lieve Vrouw ter Staats tegemoet te komen, een preekstoel voor de peperbusreclamezuil. Later bleek het om een hoax te gaan.

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Leonie van Santvoort

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Margriet Thissen

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Maria Ikonomopoulou

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Hans Laban

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Jacomijn van Engelsen

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Anuli Croon

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Stijn Peeters

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Inez Odijk

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Linda Arts

De Gastengalerij @ Kunsttraject Amsterdam

Annie Schoterman

T/m 19 augustus a.s.

Kunsttrajectamsterdam.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*