Gelatin @ Boijmans

    In de moeilijke Serra-zaal huist een mannetje en die denkt er het zijne van; hoe onderscheidend goede kunst toch kan zijn, je herkent het direct. Dank Folkert de Jong!

Sommige dingen zijn zo saai of gewoon, daar kun je echt niet meer mee lachen of opgewonden over geraken. Museale business, verspilling van ruimte, tijd en geld. Aanschurken bij het namencircuit. “De tentoonstelling [Gelatin: Vorm – Fellows – Attitude] zet de reguliere gang van zaken in het museum op een directe en humoristische manier op zijn kop.” Er wordt niks op zijn kop gezet. Veredelde decorbouw opgebrast met opgewonden woorden is ontregelend noch subversief.

Ik was er twee keer, de eerste keer met de kleine, vier jaar en die vond er al geen hol aan. Kun je nagaan. Behalve de scene bij de kassa: “waar zijn de drollen?” Dat uitspreken was voor hem vertierlijk. En het schetenkussen was hem ook leuk.

Schaamteloos mager concept mager uitgevoerd. Een major amehoela. Ben je buiten ben je het vergeten.

boijmans.nl/tentoonstellingen/gelatin

Nog te zien tot 12 augustus.

boijmans.nl/tentoonstellingen/gelatin

Het Depot in aanbouw.

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*