Uitreiking Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2018 Zoro Feigl

    Foto Ine Poppe

Gisteren donderdag 1 november ontving Zoro Feigl de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek uit handen van Karin Sluis, directeur van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos: 15.000 euro, een publicatie en een expositie. Hij sluit aan in een rij van illustere voorgangers waaronder ondermeer Theo Jansen, Felix Hess (daar moeten we eens een expo van zien), John Körmeling, Gerrit van Bakel, Renzo Martens (huh?) en Floris Kaayk.
Helemaal vanzelfsprekend eigenlijk, absoluut verdiend en incluis expositie Bergkerk Deventer met nieuw werk (wind!), daar nog te zien nog tot 2 december.

kunsttechniekprijs.nl/nl/winnaars/zoro-feigl

Uit het juryraport (Maria Verstappen -geen familie van-, Arie Altena, Robbert Roos):

“Het is esthetisch van hoog niveau en het brengt de beeldtaal van het minimalisme binnen de beeldende kunst een stap verder door het begrip ‘tijd’ toe te voegen. Met zijn sterke verbeeldingskracht – waarin de magie van beweging en herhaling betoverend, zelfs haast hypnotiserend kan werken – bereikt Feigl een groot publiek van alle niveaus: cultuurliefhebbers en techneuten, jong en oud, ingevoerde en niet ingevoerde kijkers. Dat zijn werk enorm toegankelijk is zonder op enig moment in platte esthetica te vervallen, maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.”

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*